Victor Baena de la Torre

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Praeludium Es-dur, BWV 552/I

Johann Pachelbel (1653-1706)
Ciacona f-moll

Matthias Weckmann (1616-1674)
Magnificat Secundi Toni
– Primus versus à 5
– Secundus versus Auff 2 Clavir
– Tertius versus à 5
– Quartus versus à 6

Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621)
Mein junges leben hat ein End, SwWV 324

Johann Sebastian Bach
Concerto d-moll nach Antonio Vivaldi, BWV 596
Allegro – Grave – Fuga – Largo e spiccato – Allegro

Fuga Es-dur, BWV 552/II

Victor Manuel Baena de la Torre (*1995) is begonnen met gitaar en piano spelen toen hij 12 jaar was, en deed dat aan het Conservatorium van Madrid: “Arturo Soria”. Later raakte hij geïnteresseerd in de interpretatie van oude muziek, vooral in de muziek die geschreven is voor orgel en klavecimbel, dus besloot hij orgel te gaan studeren bij Anselmo Serna en klavecimbel en basso continuo bij Denise De La-Herrán. Víctor heeft masterclasses voor orgel en klavecimbel gehad van, onder andere, Montserrat Torrent, Andrés Cea, Lorenzo Ghielmi, Jacques Ogg, Elisabeth Joyé, Leo van Doeselaar, Ton Koopman, Bernard Foccroulle en Thomas Trotter.
In juni van 2020 kreeg hij zijn Masterdiploma van orgel aan het Conservatorium van Amsterdam bij Pieter van Dijk en Matthias Havinga. Hier heeft hij ook lessen in Frans-romantische orgelmuziek gekregen van gastdocent Louis Robilliard. Tevens speelt hij clavichord en kreeg les van Menno van Delft en kreeg hij les in basso continuo en improvisatie van Miklós Spányi. Sinds juni 2020 studeert hij aan de Hochschule für Musik und Theater van Hamburg, waar hij begonnen is met de opleiding “Konzertexamen” bij Prof. Wolfgang Zerer en Pieter van Dijk.
In juli van 2019 heeft hij de eerste prijs (Schnitger prijs) gewonnen tijdens het Schnitger Internationale Orgelconcours in de Grote kerk van Alkmaar. In oktober van 2020 heeft Victor de tweede prijs behaald op het Nationale Orgelconcours “Francisco Salinas” in Burgos (Spanje).